Met de Werkgroep Lichamelijke Gezondheid werd een plan van aanpak gemaakt om via het aanbieden van gezondere maaltijden en alternatieven een steentje bij te dragen aan het lichamelijke en mentale welzijn van de medewerkers. Eén van de projecten op de planning was het aanbieden van een “volwaardige” vegetarische maaltijd. Inmiddels werd “veggie-dinsdag” een feit.
We wilden onze koks niet zomaar aan de slag laten gaan met zogenaamde ‘vleesvervangers’ en meer groenten in de menu’s laten proppen. Zij krijgen een reeks opleidingen in de kunst van het vegetarisch koken.
Ook patiënten en bewoners worden meegenomen in dit verhaal en proeven van de vegetarische keuken op dinsdag. Daarnaast ontwikkelen we verschillende initiatieven om te sensibiliseren over gezonde voeding en gezond bewegen. Onze diëtiste en beweegcoach slaan hiervoor de handen in elkaar om via een ‘Slimfit’ activiteit patiënten en bewoners te betrekken. Aan de hand van een zoektocht worden de voedingsdriehoek en beweegdriehoek toegelicht.
Deze welzijnsthema’s zullen in de nabije toekomst nog veel vaker in de kijker komen te staan en in een aanbod worden geïntegreerd.