Terug naar overzicht
  • Beleid en kwaliteit, Campusleven
  • 20 december 2021

Individuele begeleider en cliënt in de kijker: “Na een babbel met Anja kan ik weer verder”

Meer info

‘Zorgwijzer’ het magazine van Zorgnet Icuro heeft iets te vieren! Tien zorgverhalen staan symbool voor honderd levensjaren in de 100ste editie van Zorgwijzer. Het magazine van Zorgnet-Icuro brengt interviews, reportages, opinies en getuigenissen over gezondheid en welzijn in de brede zin van het woord. Ze willen informeren, verbinden en de vele goede praktijken in zorgorganisaties voor het voetlicht brengen, evenals verschillende standpunten en visies over hoe we onze zorg toekomstgericht, kwaliteitsvol en toegankelijk kunnen maken.

De feesteditie van Zorgwijzer brengt tien intieme zorgverhalen recht uit het hart. Patiënten, cliënten, bewoners en zorgverleners uit alle leeftijdsgroepen vertellen openhartig over hun gezamenlijk verhaal, met vallen en opstaan, met vreugde en verdriet. Het leven zoals het is in de zorg.

Eén van de 10 zorgverhalen is het verhaal van Natascha die in 2018 opgenomen werd in PC Sint-Amandus, omdat ze kampte met een depressie en een alcoholverslaving. Dankzij haar individuele begeleidster Anja kreeg ze haar leven stilaan weer op de rails.

Lees hier alle verhalen. Het verhaal van Natascha en individuele begeleidster Anja (Afdeling De Oever) lees je vanaf pagina’s 31 tot 36.