Terug naar overzicht
  • Literatuur en cultuur, Organisatie
  • 5 augustus 2022

Nieuw magazine: Amandus

De eerste editie van ons extern magazine is er: Amandus! Deze zomer pakt het Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus uit met het eerste exemplaar van een eigen halfjaarlijks extern magazine: Amandus. Dit magazine is gericht aan alle leden en partners die rechtstreeks en onrechtstreeks verbonden zijn met de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Meer info

Met dit gloednieuw magazine wensen we innovaties en initiatieven die in ons centrum plaatsvinden een grotere zichtbaarheid te geven. We focussen op belangrijke beleids- en onderzoeksontwikkelingen met impact op de GGZ-sector en zorg-ondersteunende dienstverlening (infrastructuur, human resources …). Ook initiatieven die getuigen van creativiteit in de verbinding van evidence-based kennis met ervaringsgerichte kennis krijgen hierbij aandacht.

Dit eerste nummer kadert in het thema van meditatie en haar rol in de GGZ. We gaan hiervoor in gesprek met Prof. Dr. Steven Laureys. Ook lichten we toe hoe we hier binnen het centrum aandacht aan besteden. Daarnaast belichten we ook wetenschappelijk onderzoek van eigen bodem rond de hypothese of op meditatie gebaseerde interventies, zoals immersive sound meditatie, het reinigend vermogen van het glymfatisch systeem kunnen verbeteren (Wostyn P. & Goddaer P.).

Lees hier het magazine;

Veel leesplezier!